De här hallongrottorna smakar precis som de man kan köpa på konditorier och är dessutom himla lätta att göra. De kan man definitivt bjuda på och känna sig som en riktig konditor. Hallon och vanilj är en riktigt bra kombination.
Recept för 25 st stora eller 50 st små:
1 1/2 dl strösocker
1 1/2 tsk bakpulver
4 1/2 dl vetemjöl
1 dl vaniljsåspulver (Marsan)
250 gr smör i bitar
1 1/2 dl hallonsylt
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Ställ ut 25 stora bullformar eller 50 mindre på en plåt.
Lägg alla ingredienser utom hallonsylten oc knåda samman i en matberedare.
Rulla till en längd och dela i 25 eller 50 bitar. Forma till kulor och lägg dem i formarna. Gör en fördjupning mitt i kakan och fyll med sylt.
Grädda de mindre formarna i ca 12 min och de större ca 18 minuter.
torsdag 8 januari 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
4 kommentarer:
Godaste kakor jag ätit! (och jag äter mycket kakor :))
Verkligen supergoda;)
Jättebra recept! Kakorna blev spröda med MYCKET vaniljsmak. Perfekta :)! Tror min man har ätit 5-6 stycken på raken... ;)
Spröda och jättegoda! Gjorde dem stora och hade kunnat äta hur många som helst. Smakar verkligen mycket vanilj. :)
Skicka en kommentar