söndag 21 mars 2010

Jag vill ha ett eget café


Förra måndagen hade jag ett gäng kompisar här på kvällsfika. Vi har gått en kurs tillsammans och gjort smycken av silverlera. Det var faktiskt Lenas födelsedagspresent från oss. I alla fall himla roligt, man måste jobba snabbt som sjutton och den kvällen vi var där hade vi dessutom ett bord bokat på en restaurang där vi skulle avsluta kvällen. I vanlig ordning så var alla otroligt kreativ och vi jobbade in i det sista för att hinna göra klart allt som skapats under kvällen med påföljden att vi inte hann se varandras alster innan vi var tvugna att rusa uväg till restaurangen. Därav kvällsfikat. En kväll att träffas, prata skit och hinna se varandras smycken. jättemysigt var det!

Jag tog självklart tillfället i akt och bakade en del kakor och surdegsbröd som vi åt. Och när man får duka upp så där många olika sorter så tänker jag varje gång:
Jag vill ha ett eget café!
Tänk att få baka "onödigt mycket" kakor, bullar och bröd varje dag och sen kunna börja om igen dagen efter - för då är allt slut. Någon tycker säkert att låter trist men för mig är det en dröm.
Det fina med drömmar är att de faktiskt kan gå i uppfyllelse.

I sommar tror jag att jag ska välja en riktigt vacker sommardag och sen baka av Guds nåde innan och duka upp ett härifrån-till-evigheten-bord med kakor, bullar tårtor, pajer......
Och sen bjuda in alla jag känner och så får de sitta ute i trädgården och äta tills de spricker.
Vilken härlig tanke!

2 kommentarer:

Mitt Pyssel Å Hem sa...

Snälla får ja komma, jag vet ju hur underbart goda skaer du bakar:-).
Kram
//Carina A

Köket sa...

Klart du får. :-)