torsdag 8 januari 2009

Sega saffranssnittar

De här kakorna är så vansinnigt goda att man egentligen helst vill gömma de i en burk som man själv bara vet var den finns. Sega och goda och med en underbar smak av saffran. Kan det bli bättre?





Recept för ca 60 kakor:

125 gr rumsvarmt osaltat smör
1 dl strösocker
1 msk vanlijsocker
1 msk ljus sirap
1 tsk bakpulver
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 gr stött saffran

Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda samman alla ingredienser till en slät och fin deg. Dela degen i tre bitar. Rulla dem lagom långa för en plåt. Lägg lngderna på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugen ca 12-14 minuter. När längderna svalnat till hälften ungefär skär man upp dem i sneda snittar. Låt dem sedan svalna helt innan de läggs i en burk.

Ät och njut! - och jag menar det verkligen. Det är bland de godaste kakor jag vet och Fredrica känner likadant. Hon tror att hon drabbats av ett beroende.

Inga kommentarer: