söndag 21 februari 2010

Vita Chokladbrownies


Dessa ljusa Brownies är så himmelskt goda att jag knappt finner ord. Jag bakade dem första gången på alla hjärtans dag och serverade dem då med en klick grädde och dekorerade med ett gelehjärta. Det föll i god jord kan man säga. Men dem går alldeles utmärkt att äta bara som de är också.




Recept

115 gr smör + lite extra att smörja formen med
225 gr vit choklad
1 3/4 dl valnötter
2 ägg
2 1/2 dl farinsocker
2 1/2 dl vetemjöl

Sätt ugnen på 180 grader och smörj en form som är i storleksordningen 18 cm, kvadratisk.

Grovhacka 175 gr av chokladen och valnötterna. Lägg resten av chokladen tillsammans med smöret i ett vattenbad och smält dem tillsammans över sjudande vatten. Rör smör och choklad när det smält och ställ åt sidan att svalna lite.

Vispa ägg och socker poröst och rör sedan ner den avsvalnade smör- och chokladblandningen och blanda väl. Vänd ner mjöl och de hacakde nötterna och chokladen. Stjälp upp smeten i den smorda formen och fördela ut den över hela formen och jämna till ytan.

Sätt in i ugnen och grädda kakan i ca 30 minuter. Den ska precis bli stel på ytan men ska fortfarande vara lite mjuk i mitten. Låt den svalna i formen och skär den sedan i bitar före servering. Det blir ca 9 normalstora Brownies.


Inga kommentarer: