söndag 8 februari 2009

Pistaschskorpor


Jag älskar färg så de här skorporna faller mig självklart helt i smaken. Håll med om att de ser helt oemotståndliga ut. Och så klart är de väldigt goda.
Recept till ca 40 st:
400 gr rumstempererat smör
5 dl socker
1,8 lit vetemjöl
4 tsk bakpulver
4,5 dl mjölk
Några droppar grön karamellfärg
Skalet från en apelsin
1 dl finahackade pistaschnötter

Sätt ugnen på 175 grader.

Vispa smör och socker lätt och luftigt. Blanda ner övriga ingredienser och knåda till en deg.

Forma 4 rullar. Lägg dem på plåt och platta till dem. Pensla med ägg. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.

Ta ut dem och låt längderna svalna något. Skär dem i centimetertjocka skivor och torka i ugnen i 150 grader i ca 15 minuter.

Lägg dem i en glasburk som står framme så du får njuta av dem varje gång du går in i köket, för så läckra är dem verkligen att se på.

Inga kommentarer: