torsdag 15 april 2010

Var är sand-sopar-bilen?

Idag var första dagen som sjön låg öppen när jag klev ur sängen på morgonen. Vilken underbar känsla att få se det istället för isen som legat så länge som den gjort i år!

Men den känslan grusades snabbt när jag på väg till jobbet hörde på nyheterna att i helgen kunde det komma 1-2 dm snö... Jag finner inga ord!

Men appropå grus - var är sand-sopar-bilen? Det finns knappt ingenting som jag tycker är så mycket vår som doften av när sand-sopar-bilen sopar bort gruset på vägarna samtidigt som de vattnar vägen för att slippa dammet. Det luktar sommarregn i kubik och kvadrat. Jag längtar tills den dyker upp och jag hoppas att jag inte missar den så jag får känna doften. Lovely!
Jag vi har alla våra små fetischer.

Ett annat bergsäkert vårtecken är när min mamma sitter och dricker kaffe på sin yttertrapp. Det var det bästa jag visste när jag var liten och gick hem själv från lekis (och för övrigt kände mig väldigt stor) och möttes av att hon satt där med sin kaffekopp. Och så hämtade hon ut en dyna till mig att sitta på och lite saft och en bulle och så satt vi där och myste i solen. Det härliga är att hon fortfarande ringer mig och berättar att "nu sitter jag här på trappan i solen och dricker kaffe" - och då vet jag att då har våren verkligen kommit.

Puss mamma!

2 kommentarer:

Mitt Pyssel Å Hem sa...

Det är väl inget nytt att vi gillar samma saker:-)
Jag blir ju också lycklig av sandsoparbilen!
Kramisar
/Carina

Katarina sa...

Jag med. Kram Katarina