Den här har jag gjort med kanel och kokos och diverse annat.
Det är världens enklaste att göra egen müsli och det blir så himla gott. Det är till och med så att man kan få tonåringar att börja äta frukost på köpet och det är ju inte helt tokigt. Tala bara inte om för dem att de är lurade för då kanske de slutar med frukost igen.
Recept:
11 dl havregryn
4 dl rågflingor
150 gr grovhacakde hasselnötter
2 dl röda quinoafrön
2 dl solrosfrön
2 dl linfrön
3 dl kruskakli
3 dl kokos
2 msk mald kanel
1 dl råsocker
4 dl vatten
1/2 dl smaklös olja tex rapsolja
2 dl russin (blandas i efter att müslin varit i ugnen)
Blanda alla torra ingredienser i en långpanna. Strö över råsocker och kanel och blanda igen. Blanda vatten och olja, så gott det går i en kanna och ringla det över müslin i långpannan. Blanda in olja och vatten och liksom krama in det i müsliblandningen.
Ställ in långpannan mitt i ugnen i 200 grader i 3o minuter. Var 10:e minut måste du ta ut långpannan och röra om ordentligt, annars kommer inte allt att bli torkat och det översta lagret blir bränt.
Ta ut långpanna ur ugnen och låt müslin svalna. Blanda sedan i russin.
Klart!
Min favorit är att äta den med jordgubbsfil. Det är riktigt gott!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar