söndag 15 februari 2009

Candeal-bröd



Det här är ett spanskt bröd och receptet hittade jag på nätet. När jag skulle baka det stämde bla inte mängden vätska så jag gjorde om receptet lite och nu är det här ett recept på ett himla gott matbröd. Jag gjorde tre stycken lite större baguetter.

Skitgoda helt enkelt!


Recept:


1 kg vetemjöl special
8 dl vatten
30 gr salt
200 gr surdeg av rågmjöl
10 g jäst
1 msk torkad oregano
1 msk torkad timjan

Smula jästen i vatten, blanda i surdegen, salt, mjöl och kryddor.
Låt vila en halvtimme.
Forma bröden till painrich och låt vila en halvtimme.
Pensla med olivolja, grädda i ugnen i 220 grader.
Gräddas i ugnen ca 30 minuter, bröden skall vara gyllenbruna och ha en hård skorpa.

Inga kommentarer: