onsdag 14 april 2010

Tanter på turné
Nu har jag, på tjejernas initiativ, bokat oss en resa till Berlin. Och vi åker på min mammas födelsedag så då tyckte vi att det var en bra idé att bjuda med henne också. Och tänk - det tyckte hon också!
Så det blir småtanter och stora tanter på turné. Kul!
Freddan var bara lite skeptisk till om hon måste ägna hela dagarna till att besöka allehanda muséer men insåg (om än lite motvilligt) att hela Berlin är ett muséum vare sig man vill eller inte och förutom det en av världens häftigaste städer. Utan överdrift.
Det är få gånger man verkligen känner att man kommit "hem" men det gjorde jag när jag och Sören var i Berlin förra sommaren. Så när tjejerna nu ville att vi skulle åka nånstans bara vi så tänkte jag att hit vill ja ta med dem. (Och jag menar - det är ju bra att de hittar mig när jag har flyttat :-) )
Det är en väldigt stor stad och Belins tunnelbane- och pendeltågsnät känns närmast skrämmande när man först möts av det och jag och Sören var starkt förvissade om att vi skulle komma att tillbringa våra dagar under jord och inte hitta ut ur den enorma labyrint av spår som det är. Men när man hunnit supa in lite Berlinluft och andas ut den igen så märker man att Berlin är precis så fyrkantigt som vi svenskar är vana vid och därmed väldigt systematiskt och lätthanterligt. Det passar oss mao väldigt bra. Å andra sidan är det väldigt bohemiskt i övrigt vilket passar mig som handsken.

Det som också är så fascinerande är att två fastigheter som sitter samman sida vid sida kan se helt olika ut och då menar jag inte i sin arkitektur. Utan den ena kan vara totalrenoverad och den andra fortfarande helt fallfärdig efter den östtyska tiden. Det ser ganska makabert ut. Men det är också helt fantastiskt att de inte river de gamla fallfärdiga husen utan lägger sig vinn om att renovera upp dem så att dem ser ut som de en gång gjorde. Det är och håller på att bli en väldigt vacker stad.
Jag har sett till att vi är där över en söndag också, vilket nästan är ett måste, så vi kan gå på någon av deras stora utomhusloppmarkander vilket är en jäkla rolig upplevelse - lite Woodstock-känsla.
Mmmm, nu längtar jag riktigt mycket! :-)
Och grattis i förskott mamma!
(Som är en del från Cattis & Co också)

2 kommentarer:

Mitt Pyssel Å Hem sa...

Underbart, underbart, underbart!!! Vad härligt och roligt.
Man blir verkligen avis. Ni kommer få jätteroligt.
Får passa på att säga grattis till A också.
Kram kram
//Carina

Köket sa...

Tack - det ska jag hälsa henne. Men det är ett tag kvar, hon fyller den 18 juni. :)