Klassiska sneda snittar med riktigt knäckig god smak. Riktiga favoriter.
Recept:
100 gr smör
1 msk socker
1 msk vaniljsocker
1 msk sirap
1/2 dl hackad sötmandel (ej mald)
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Hacka mandeln fint. Rör smör, socker, sirap och vaniljsocker poröst. Blanda mjölet mandeln och bakpulvret och arbeta in det i degen.
Sätt ugnen på 175 grader och förbered 2 plåtar.
Rulla ut fingertjocka längder och lägg dem på plåtarna, 3 på varje plåt. Platta till dem med en gaffeloch grädda längderna ca 6-8 minuter.
Skär längderna i sneda bitar medan längderna fortfarande är varma.
Går bra att frysa.
torsdag 8 januari 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar