tisdag 11 maj 2010

Längta

Det är nåt visst med att längta. Så där så det riktigt pirrar i hela kroppen. och just nu längtar jag efter mycket.

Först och främst håller jag på att längta ihjäl mig efter den riktiga våren, när värmen kommer och dessutom bestämmer sig för att stanna. Sand-sopar-bilen har ju varit här nu så gatorna är så rena och fina. Och jag hade dessutom turen att vara hemma då så jag kunde känna doften när den strilade ut vatten samtidigt som den sopade upp allt grus. Doften påminner så mycket om ett mjukt sommarregn.

Sen längtar jag efter alla underbara blommor. Dels dem jag planterade förra året (vill se hur de tagit sig och börjar ta plats) men också efter dem jag ska plantera i år. Har varit och spanat in ett fantastiskt Magnoliaträd som det nog bla får bli. Jag hade ett litet projekt förra året när jag samlade ihop ett helt bibliotek med bilder på de blommor jag vill plantera så nu är det bara att börja planera hur och var de ska få bo i vår trädgård.

Men närmast i kö på längtar-listan står förstås Shanghai. Jag läser på inför resan i min lilla guidebok och inser hur mycket det är jag vill hinna med under min vistelse där. Och på tisdag bär det iväg. (Nu pirrar det igen!)

Har mejlat med Jeanette och fått instruktioner om att jag måste medför ostbågar och BOB´s apelsinmarmelad utan apelsinskal på klämflaska. Ostbågarna är till Jeanette och marmeladen till sonen Dennis. Så gärna så - jag ska iväg och handla detta i helgen.
Sen har jag fått veta att Jeanette och jag ska få hänga med Dennis klass på utflykt till den botaniska trädgården. Och vad kunde väl ha passat bättre? Det kommer att bli en underbar dag. Kommer väl sen att åka hem och gräva upp hela trädgården här i Svedala och göra om den till min egen Chinese Garden. Ja, vi får väl se hur mycket nya idéer jag tar med mig hem. Magnolian kommer ju i alla fall att fortfarande passa in. Har faktiskt redan haft en tanke om att beskär en lönn som vi har i trädgården som en Bonsai, så den tanken kan jag också behålla i så fall. Faan vet om det funkar? Men tanken är lockande! Och jag har ju en jätteduktig arborist som varit här förut och snyggat till vår enormt stora ek så den blev som ny. Så honom kan jag nog få att hjälpa mig med det lilla projektet.

Inga kommentarer: