torsdag 8 januari 2009

Mammas snabba småfranska

De här bröden brukar jag baka på helgmorgnarna när det är lite ont om tid. De går blixtsnabbt att baka eftersom de bara jäser en gång. Ungarna älskar dem. Brukar variera mjölsoreterna lite och även har i vetekross tex.

Recept till 12 st frallor:

50 gr jäst
3 dl vatten, 25 grader
50 gr margarin
1 tsk salt
1 msk socker
8 dl vetemjöl

Sätt ugnen på 225 grader.
Smula sönder jästen i en degbunke. Häll i vattnet och det smälta margarinet. Blanda så att jästen löser sig. Tillsätt salt och socker och blanda i mjölet. Forma degen till släta bullar. Låt dem jäsa på plåt med bakplåtspapper under duk i 40 min. Grädda frallorna i 10-12 minuter. Låt dem svalna under bakduk.
OBS! Man kan öka vattenmänden till 5 dl och också öka på mjölmängden så får man 20-24 frallor istället.

1 kommentar:

biaweb.se sa...

Tack för receptet! Snabba och goda frukostbröd!