lördag 6 februari 2010

Chokladsockerkaka


En riktigt saftig och hög sockerkaka som jag provbakade igår. Och den är nästan ännu finare idag. Jag har en dotter som är mjölkallergiker och vill därför prova lite recept utan mjölk så det här var ett bra recept även ur den synvinkeln. Lite extra kraftig smak eftersom det är kaffe i den också - och den passar även oss som normalt inte gillar kaffe.


Recept:

1,5 dl vatten
3 msk kaffe
100 gr margarin (går att ta smör också såklart)
2 ägg
1 msk vaniljsocker
3 msk kakao
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver



Häll upp vatten och kaffe i en kastrull och lägg i margarinet. Smält margarinet tillsammans med vattnet och kaffet. Låt svalna något.

Vispa socker och ägg pösigt.

Blanda i alla torra ingredienser och blanda. Tillsätt smör- vattnen och kaffeblandningen och vispa ihop till en smet. Den kommer att vara tunnare än sockerkakssmet brukar vara.

Häll smetet i en smord form och istället för ströbröd använder jag kokos till formen.

Grädda längst ner i ugnen i 50 minuter i 175 grader.

Låt kakan stå en stund när du tagit ut den innan du vänder den upp och ned på ett fat.

1 kommentar:

Anonym sa...

hittadedenna sida och blev genast förtjust började baka chokladkakan med kaffe. fixade med smör kaffe och vatten i en kastrull, knäckte äggen...sen...socker...hur mycket socker? tog 2.5dl nu...får se hur det blir haha