En så galet god äppelpaj som vi bjöd på i helgen när hela familjen var här på middag. Det blev för övrigt en riktig höstmiddag med kantarellsmörgås till förätt, afrikansk kalops till varmrätt (eget recept - också yummie) och slutligen den här äppelpajen till efterrätt.
Recept:
4-5 syrliga äpplen
150 gr smör eller margarin
2 dl socker
2 dl mjöl
2 dl havregryn
1/2 dl vispgrädde eller mellangrädde
1/d dl sirap
1/2 tsk bakpulver.
Skala och skiva äpplena. Lägg dem i en smord form.
Smält smöret.
Blanda i resten av ingredienserna och bred ut över äpplena.
Gädda i 225 grader i 25 minuter.
Servera lite ljummen med vaniljglass
söndag 31 oktober 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar